8. MAREC V KINUGLEDALIŠČU

Kinogledališče Tolmin ob osmem marcu vsem damam čestita in želi vse najlepše!

Ob dnevu žena v sredo, 8. marca v Kinogledališču Tolmin ob 17. uri vabijo na otroško predstavo Zaobljuba reki, kjer bodo otroci postali varuhi in varuhinje Soče, Idrijce, Bače, Nadiže in drugih. Po predstavi sledi ustvarjalna delavnica. Predstava z zaobljubo je primerna za otroke od 4. leta starosti. Po želji ostanete na delavnici (priporočamo za otroke od 5. leta dalje). V sklopu dogodka vabimo tudi na ogled razstave Varuhinje rek v 1. nadstropju v
galeriji.
Pripovedovalka: Alja Bulič
Scenografija: Inti Šraj, Crystal Šraj
Oblikovanje in ilustracije: Sabell-
Christina Fabian
Produkcija: KUD Center 21
Koprodukcija: Zavod Gamayuna

Ob 19. uri bodo v galeriji Kinogledališča odprli skupinsko fotografsko razstavo Varuhinje rek, ki potuje po Sloveniji in ozavešča o pomenu varovanja slovenskih voda. Že deveto razstavo bo spremljal bogat kulturni program in pogovor o varovanju, gosta pogovora bosta novinar Blaž Močnik in ribogojec Erik Sivec, vodil ga bo novinar Erik Valenčič.

Sodelujoči fotografinje in fotografi: Arne Hodalič, Katja Bidovec, Matjaž Krivic, Peter Gedei, Stojan Spetič, Manca Juvan, Barbara Čeferin, Tereza Kozinc, Borut Peterlin, Matic Zorman, Ajda Zupan, Vedran Tomšić, Matej Pušnik, Katja Jemec, Boštjan Selinšek, Borut Krajnc, Meta Krese, Nika H. Praper in Uroš Abram.

Projekt Varuhinje rek je podprt s sredstvi Programa ACF v Sloveniji 2014–2021.
Partnerji projekta: Inštitut Lutra, Mladi za podnebno pravičnost, Red Tree Heritage, Civilna iniciativa Litija
Razstava potuje tudi s pomočjo sponzorjev: Sava Hotels&Resorts, Goopti, Fotoformat in Stritih consulting.

Svojo boljšo polovico pa lahko na ta dan popeljete tudi na večerni kino, ko bo ob 20.00 na sporedu nova slovenska komedija Nekaj sladkega.