KINOGLEDALIŠČE PO POLETNEM PREMORU S POLNO PARO V JESEN

Po poletnem premoru smo se vrnili v ustaljene tirnice – v Kinogledališču pričenjamo z rednim obratovanjem, ki prinaša kulturna doživetja vseh vrst, v septembru vas pospešeno vabimo v kino, na ogled postavljamo vse poletne filmske hite pa tudi kak naslov za zamudnike. Posebej vas vabimo na filmske premiere, med njimi izpostavljamo oba FILMA MESECA: gajin svet 2 5

Prvi šolski dan smo pričeli s premiero mladinske romantične komedije GAJIN SVET 2, ki z Umo Štader, Sebastianom Cavazza, Jurijem Zrnecom, Katarino Čas in drugimi nadaljuje uspešnico iz leta 2018 (Gajin svet), vendar je drugi del zasnovan samostojno. Z zanimanjem ga bodo lahko gledali tako tisti, ki so si ogledali prvi del kot tudi vsi, ki se bodo prvič spoznali z Gajo in njenim svetom. Gajin svet 2 prinaša zgodbo, ki obravnava pogoste probleme, ki jih srečujemo v današnjem času kot sta ločitev staršev in nevarnosti svetovnega spleta. Nagovarja tako najstnike, kot tudi njihove starše.

 

9., 11. in 23. (dan slovenskega športa!) septembra bomo gledali

dokumentarni športni film 2017 režiserja Gorana Vojnovića.

Dokumentarni film »2017« obnavlja zgodbo z Evropskega prvenstva v košarki v Carigradu z besedami vseh dvanajstih igralcev, selektorja in njegovega treners13DF_2017_KEY_kega štaba ter vodstva reprezentance. Povzemajo jo tako, kot so jo doživljali sami, zato je precej drugačna od tiste, ki jo poznamo navijači, velikokrat pa bolj kot besede govorijo čustva, ki so se prebudila v pripovedovalcih. Naslov evropskih prvakov v košarki iz leta 2017 je nedvomno največji uspeh v zgodovini slovenskega ekipnega športa, ki je za mnoge prišel nenadejano.

 

 

 

natalija gorščakPrav lepo pa vas vabimo tudi na SLOVENSKO PREMIERO dokumentarnega filma

s pogovorom na temo alkoholizma OTROCI ALKOHOLIKOV,

ki je dokumentarni dosje tolminske rojakinje, Natalije Gorščak, ki je odraščala v družini alkoholika. V dokumentarnem dosjeju skozi pripoved igralke Maje Gal Štromar delno pripoveduje zgodbo o svojem življenju, delno o življenju prijateljice. Njeno pripoved s svojimi izpovedmi podkrepijo štirje otroci alkoholikov različnih generacij, ob katerih znani strokovnjaki in terapevti s področja odvisnosti Andrej Perko, Christian Gostečnik, Anton Kladnik, Sanja Rozman, Jože Ramovš in Tomislav Kuljiš pojasnjujejo posledice, ki jih ima alkoholizem za otroke in za naslednje generacije. Film kljub temu, da je tema težka, ni pesimistično naravnan, saj avtorica verjame, da se lahko vsakdo, ki to želi, otrese bremena alkoholične družine.

 

Obisk kina je vedno dobra izbira – za romantiko v dvoje, za prijateljski večer, družinsko zabavo ali kvalitetno samoto. Nakup vstopnice je enostaven, saj lahko to opravite preko spleta ali na naši blagajni pred vsemi plačljivimi dogodki, ob petkih pa tudi v dopoldnevu.

VPIS ABONMAJEV V SEPTEMBRU!

Konec septembra bomo pričeli z vpisom raznolikih abonmajev za vse generacije, da bomo imeli razlog za čim več srečanj vso sezono.