foto Katarina Rutar

ZAKLJUČEK ABONMAJSKE SEZONE

V Kinogledališču Tolmin se zaključuje 34. sezona glasbenega in gledališkega abonmaja.Zadnji dogodek, ki so mu v okviru rednega programa prisluhnili abonenti in abonentke 25. aprila 2019, je bil dve in pol urni koncert Sapa ljubezni in čarovnija izdiha, v katerem je ob kopici mednarodno uveljavljenih glasbenikov po dolgem času nastopila tudi flavtistka Irena Grafenauer ob izvrstnem klarinetistu in vsestranskem muzikalistu Mateju Bekavcu.

Mali abonma se je s filmom presenečenja zaključil že aprila, medtem ko bo imel abonma za odrasle še podaljšek z dodatnim koncertom resne zborovske gla2019-05-11 apz UNP 1sbe. To soboto, 11. maja 2019 bodo ob 20.30 na odru Kinogledališča nastopili mladi pevci Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem, Koper pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija.

Koncert z naslovom ODMEVI prinaša svetni in posvetni program v sodobni slovenski zborovski glasbi. Zbor posega v vse glasbene zvrsti in stile, od renesanse pa vse do današnjih dni. Posebno pozornost namenja izvedbam skladb primorskih skladateljev, v repertoar pa umešča tudi redkeje izvajana dela iz svetovne zakladnice in novitete mlajše generacije. Del programa bodo v enournem koncertu predstavili tudi tolminski abonmajski publiki, seveda pa je koncert odprt tudi za izven, še posebej lepo vabljeni zborovski pevci iz Posočja.

Koncert v sodelovanju z JSKD OI Tolmin organiziramo ob zaključku 34. sezone abonmaja.