Tabor MPP2

TABOR MLADIH PEVCEV PRIMORSKE

V zadnjem počitniškem tednu, se bo v Tolminu ponovno odvijal že tretji Tabor mladih pevcev Primorske, in sicer v organizaciji KD Magdalenčica, JSKD Območna izpostava Tolmin in Zavoda KŠM Tolmin.

Izkušnja dosedanjih Taborov je bila več kot uspešna, kar nam dokazujejo pozitivni odzivi tako mladih pevcev, ki so kljub intenzivnemu delu pri nas preživeli lep počitniški teden, kot zborovodje, ki so Tabor vodili, saj so bili nad mladimi pevci in njihovim pristopom do dela več kot zadovoljni. Že od prvega leta na Tabor vabimo mlade pevke in pevce primorskega in zamejskega prostora, stare od 11 do 16 let, odzvali pa so se pevci iz celotne Slovenije, letos bo zbor oblikovalo kar 90 pevcev.

Raznolik in bogat koncertni program obsega izbrana dela iz zakladnice slovenske zborovske glasbe, priredbe slovenskih ljudskih pesmi, skladbe pomembnih evropskih in drugih skladateljev različnih slogovnih obdobij in skladbe iz sveta zabavne glasbe.

V sklopu Tabora smo kot letošnjo novost pripravili dvodnevno izobraževanje za zborovodje otroških in mladinskih pevskih zborov.

Tabor bo potekal od 25. do 30. avgusta 2019, pod strokovnim vodstvom:

Petre Grassi (pianistka, zborovodkinja, pevka, zmagovalka prvega državnega tekmovanja za slovenske zborovodje),

Stojana Kureta (profesor, zborovodja, dirigent, nagrajenec Prešernovega sklada, prejemnik zlate plakete Sklada),

Barbare Kovačič (zborovodkinja otroških, mladinskih in dekliških pevskih zborov),

Martine Burger (operna solistka in vokalna pedagoginja),

Monike Fele (solistka, zborovodkinja in korepetitorka) in

Mete Praček (zborovodkinja).

 

Pevci se bodo s programom predstavili na zaključnem koncertu, v petek, 30. avgusta, ob 18. uri, v Kinogledališču Tolmin.

Na koncertu bomo med drugim slišali novitete, ki so bile napisane posebej za letošnji Tabor, prav tako kar nekaj skladb, ki jim bomo v Sloveniji prisluhnili prvič.