FOTOGRAFSKA RAZSTAVA  “Trst. Otok, ki ga ni.”

Fotografska razstava Andrea Pandolfa
Kinogledališče Tolmin, Mala avla Kinogledališča Tolmin, 1. februar 2019.

2019-02-01 PANDOLFO FOTO TRST splet1

 

Andrea Pandolfo je na odprtju razstave igral skladbo “Trieste”, ki jo je skomponiral in posvetil svojemu Maestru in prijatelju Emanuelu Casieri.
“Podobe so kot glasbene partiture. Prazni prostori, lebdenje, napetosti med deli, preoblikovanimi v zvok. Če širjenje zvočnega valovanja prostoru.

dav

dav

RAZSTAVA FOTOGRAFSKEGA NATEČAJA

KULTURNA DEDIŠČINA

PREDOGLED_plakat_Kulturna-dediscina

Ob odprtju razstave bo spregovorila Nataša Kovšca, umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka.

 

LIKOVNA RAZSTAVA LJUBITELJSKE SLIKARKE

NADE ZUZA

Nada Zuza živi v Tolminu in je upokojenka, likovna amaterka. Je članica Društva likovnih ustvarjalcev Tolmin, ki deluje pod strokovnim vodstvom akademske slikarke ga. Jane Dolenc.

Izobražuje se na likovnih delavnicah, tečajih, ex temporih. Ustvarja v različnih slogih, največkrat 2018-05 nada zuza razstavaz akrilnimi barvami. sodeluje na društvenih razstavah doma in v zamejstvu ter na regijskih razstavah JSKD. Slikanje ji predstavlja užitek. Ko zadišijo barve, ko na belem platnu čopič domišljije išče svojo pot, vsakdanja sivina mavrično zaživi. Nekaj teh platen razstavlja na prvi samostojni razstavi v Tolminu – v mali avli Kinogledališča Tolmin.

 

 

 

 

LIKOVNA RAZSTAVA CERKLJANSKA LAUFARIJA

LIKOVNA SEKCIJA DRUŠTVA UPOKOJENCEV CERKNO

V predpustnem in pustnem času 2018 je v Mali avli Kinogledališča letos na ogled pustna razstava.

Laufarija v Cerknem je pustni običaj, ki po mnenju strokovnjakov izhaja še iz poganskih obredov. Pisnih gradiv o njenem nastanku ali poreklu ni, pozna se samo ustno izročilo. Cerkljanski laufarji so živ spomenik, laufarija pa eno najprepoznavnejših slovenskih pustovanj in ikona kulturne dediščine Cerknega in Cerkljanskega. Odlikujejo ga lesene maske, kakršnih ne srečamo nikjer drugje v Sloveniji.

2018-01 videostran laufarija razstava 1Kot likovni motiv so bile maske izziv tudi članom likovne sekcije Društva upokojencev cerkljanska laufarija 4Cerkncerkljanska laufarija 3o. cerkljanska laufarija 5

 

 

 

 

 

2018-01 cerkljanska laufarija1foto: Dare Trobec

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LIKOVNA KOLO2017-11 razstava matica plakatNIJA IZSELJENSKA MATICA

V petek, 10. novembra je v mali galeriji Kinogledališča Tolmin potekala otvoritev likovne razstave z naslovom Most ustvarjalnosti.

Na njej so razstavljena dela, ki so bila ustvarjena na poletni likovni koloniji na Mostu na Soči, ki je potekala v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti, Slovenske izseljenske matice in Turističnega društva Most na Soči. Poleg izseljenskih avtorjev so na koloniji sodelovali tudi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Glede na tematiko kolonije, so udeleženci v svojih delih tematsko povezovali bregove dveh domovin, dveh kultur, gradili mostove med gostujočimi in domačimi slikarji, med preteklostjo gostujočega kraja in aktualno, sodobno ustvarjalnostjo.

Dela ustvarjalcev je predstavila vodja kolonije Monika Ivančič Fajfar, na ogled pa bodo do 5. januarja 2018.

(zapisal Matej Kavčič)

PRODAJNA RAZSTAVA POSOŠKIH USTVARJALCEV

Vsak mesec vas vabimo na prodajno razstavo Posoških ustvarjalcev, ki gostuje v Mali avli Kinogledališča Tolmin.

Urnik razstave: v Kinogledališču bodo v februarju gostovali

od petka, 9. do srede, 14. 2. 2018.

Izpod njihovih rok nastajajo izdelki iz lesa, blaga, vizitke, nakit in mnoge lepe pozornosti.

 

2017-02 Posoški 1 pososki 7 pososki 1 pososkui ustvarjalci