Nazaj v kino ŽENSKI KINO VEČER

VABILO V KINO: v kino Tolmin vračamo ŽENSKI KINO VEČER

Verjamem, da ste pogrešali kino večer, ki ga posvečamo ženskim protagonistkam in zvestim gledalkam. Seveda pa film ne škodi tudi moškim! Mlajšo generacijo gledalk vabimo ob 18h, ljubiteljice filmov z odliko pa ob 20h. Obetamo dva odlična naslova in prijetno vzdušje po filmu v Grajski vrt ART&DECO CAFÉ.

 

Kinogledališče Tolmin, četrtek, 24. 9. 2020, ob 18.00

prvič narazen plakatPRVIČ NARAZEN  After we Collided

romantična drama, ZDA, 105min, režija: Roger Kumble, igrajo: Selma Blair, Hero Fiennes-Tiffin, Josephine Langford idr., vstopnina 4 €

zgodba Tessa in Hardin po ločitvi živita različni življenji. Medtem, ko Hardin zahaja na pota slabih razvad, se Tessa, oborožena z novo samozavestjo prijavi na pripravništvo pri založbi Vance. Na novem delovnem mestu pritegne pozornost postavnega sodelavca Trevorja, ki je prav takšen tip fanta, s kakšnim bi morala biti: pameten, smešen, čeden in odgovoren, vendar Tessa ne more spraviti Hardina iz glave. Navsezadnje je on ljubezen njenega življenja. Kljub vsem njunim nesporazumom in stiskah, Tessa ne more zanikati privlačnosti, ki jo vleče k njemu. Želi si, da bi lahko odšla stran … a to ni tako enostavno.

 

Kinogledališče Tolmin, četrtek, 24. 9. 2020, ob 20.00

šiviŠIVI Šavovi

drama, Srbija, Bosna in Hercegovina, Slovenija, Hrvaška, 98 min, režija: Miroslav Terzić, igrajo: Snežana Bogdanović, Marko Baćović, Jovana Stojiljković …, vstopnina 3 €
zgodba Ana je prepričana, da je bil njen novorojenček, ki so ga pred osemnajstimi leti razglasili za mrtvega, v resnici ukraden in prodan za posvojitev. Nova sled ji vzbudi upanje, da ga bo končno našla, in poda se v neusmiljen boj s policijo, bolnišnično birokracijo in celo lastno družino, odločena, da bo naposled izvedela resnico.

 

film z odliko Film, posnet po enem največjih škandalov v sodobni Srbiji, je bil premierno prikazan na Berlinalu, kjer je navdušil občinstvo in osvojil nagrado Europa Cinemas Label, ogledali pa smo si ga lahko tudi v Liffovi sekciji Perspektive.

 

Lepo vabljeni tudi na ostale filme ta konec tedna v Kino Tolmin!