KINO_POD_BREZAMI_logo-06

kino-pod-brezami-2018_plakat-05

Kinogledališče Tolmin in Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin v prvem tednu poletnih počitnic že tretje leto odpirata letni kino na prostem: KINO POD BREZAMI. Do konca avgusta se bodo v atriju Knjižnice Tolmin, pod brezami, ki obraščajo ta družabni, a mirni kotiček v centru Tolmina, zvrstilo šest brezplačnih filmskih projekcij s spremljevalnim programom.

Poletje v Tolminu je v znamenju festivalov, za lokalne prebivalce je dogodkov manj, zato organizatorji namenjajo projekcije prvotno predvsem lokalni publiki, ki poletne večere preživlja v mestu in si želi dogodkov na prostem tudi med tednom. Filmski program ni oblikovan zgolj za lokalne obiskovalce iz Tolmina in bližine, z raznolikimi spremljevalnimi programi bodo filmi zanimivi tudi naključnim obiskovalcem.

Izbor šestih aktualnih filmskih naslovov ponuja kakovosten vpogled v aktualno nacionalno, evropsko in svetovno filmsko produkcijo. Filmi so žanrsko sicer prilagojeni poletni ležernosti in zabavi, a kakovostni, nagrajeni in predvajani na festivalih. Kinogledališče Tolmin v sklopu Art kino mreže Slovenije in združenja Europa Cinemas sledi programskim smernicam prikazovanja kakovostnega filma za širšo publiko.

Otvoritveni film Kina pod brezami Rdeči pes Modri, v torek, 26. junija 2018, bo najmlajše in starejše ljubitelje pustolovskega filma popeljal v prostranstva Avstralije, prijateljstvo med fantom in psom pa bodo podkrepile uvodne delavnice in druženje z Društvom za terapijo s pomočjo živali Ambasadorji nasmeha. Tudi sicer letošnji program Kina pod brezami prinaša na več projekcijah raznolike spremljevalne dogodke, ki so namenjeni tako mladi kot odrasli publiki. Program bodo popestrili zanimivi gostje iz filmskega in kulturnega sveta.

Vsi filmi se pričnejo, ko se stemni. Na stopnicah atrija je na voljo okoli 100 sedežev, gledalci lahko prinesejo svoja sedala in pripomočke, da bo ogled čim bolj udoben. Hrana in pijača, ki ju gledalci prinesejo s seboj, je dovoljena v maniri kulturnega uživanja. V primeru slabega vremena se filmske projekcije s spremljevalnimi dogodki selijo v Kinogledališče Tolmin. V organizaciji in izvedbi letnega kina sta povezana Zavod za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin – Kinogledališče Tolmin ter Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, s tehnično opremo pomaga tudi tolminska Zveza Mink.

2018 KINO POD BREZAMI_mediji

kino-pod-brezami-2018_letak

kino-pod-brezami-2018_plakat