KINO_POD_BREZAMI_logo-06

V atriju Knjižnice Tolmin se s poletnimi počitnicami že 5. leto zapored začenja Kino pod brezami. Kljub negotovim razmeram si organizatorji Kinogledališče Tolmin (KŠM), Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin in ekipa festivala Sajeta želijo, da bo projekcije filmov mogoče izpeljati v skladu z varnostnimi ukrepi za ohranitev zdravja vseh obiskovalcev.

Na prvem, otvoritvenem večeru, ki bo v torek, 7. julija, ob 20.30, si bomo ogledali slovenski mladinski film Ne pozabi dihati. Pred projekcijo filma bomo poklepetali z režiserjem Martinom Turkom in morda še s kom iz filmske ekipe. Pridružila se nam bo radijska voditeljica Smilja Baranja, ki bo skupaj z ekipo Radia Koper posnela prispevek za oddajo Primorski kraji in ljudje (na sporedu bo septembra 2020).

Do konca poletja se bo skupno vsak torek odvilo osem filmskih projekcij:

POGLEJ PROGRAM KINO POD BREZAMI 2020

Ogled vseh filmov je brezplačen. Ure so okvirne, začetek predvajanja bo prilagojen večernemu mraku. V primeru slabega vremena bodo filmske projekcije v Kinogledališču Tolmin.

Vsi dogodki Kina pod brezami bodo potekali v skladu z aktualnimi ukrepi za varovanje zdravja, ki jih glede na stanje v državi izda Vlada Republike Slovenije. Za varovanje zdravja bomo poskrbeli z razkuževanjem prizorišča, zagotavljanjem priporočene razdalje, opozarjanjem obiskovalcev in ostalimi ukrepi.

PROGRAM

torek, 7. 7. 2020, 20.30 NE POZABI DIHATI

mladinski, slovenski, dol. 98 min

režija: Martin Turk   igrajo: Matija Valant, Tine Ugrin, Klara Kuk idr.

Film o skrivnostih poletja. Za 15-letnega Klemena se vse spremeni v trenutku, ko se njegov tri leta starejši brat Peter zaljubi v prelepo vrstnico Sonjo.

PRED FILMOM: odprtje 5. kina pod brezami in pogovor z režiserjem

Feature film by Martin Turk; Produced by Bela film (Slovenia) In coproduction with Quasar (Italy), Studio Dim (Croatia), RTV Slovenija, RAI Cinema; World sales: Intramovies

torek, 14. 7. 2020, 21.00 MOJ NAJBOLJŠI PROFIL / Celle que vous croyez

drama, francoski, 100 min

režija: Safy Nebbou igrajo: Juliette Binoche, François Civil idr.

Zgodba o ljubezni, hrepenenju in osamljenosti v dobi družabnih medijev.

moj_najboljsi_profil

torek, 21. 7. 2020, 21.00 KUBANSKIH PET / Wasp Network  

triler, španski, 128 min

režija: Olivier Assayas  igrajo: Ana de Armas, Gael García Bernal, Penelope Cruz idr.

Zgodba o petih kubanskih političnih zapornikih, ki so jih Združene države Amerike od konca devetdesetih let zaprle zaradi obtožb vohunjenja in umorov.

Kubanskih55

torek, 28. 7. 2020, 20.30  – na prizorišču Festivala Sajeta na Sotočju MIREN DAN

dokumentarno-igrani film, slovenski, 90 min

režija: Jan Mozetič  

Film govori o mirni obrobni vasi na slovensko-italijanski meji, načenja vprašanje obmejne identitete. Meja ne predstavlja več zamejitev, temveč bogatitev osebne kulture. Predfilma Soma in Stoj!

PRED FILMOM: pogovor z ustvarjalci filmov

 MIREN DAN

torek, 4. 8. 2020, 21.00 JADRALKE / Maiden

dokumentarni film, angleški, 97 min

režija: Alex Holmes   igrajo: Tracy Edwards, Jo Gooding, Nancy Harris idr.

Jadralke je film o pogumu in odločnosti. To je zgodba o dekletu, ki si je drznila sanjati, ter o ekipi, ki je kljubovala šovinizmu in postavila zgled vsemu svetu.

jadralke1

torek, 11. 8. 2020, 21.00 POSEBNI / Hors normes  

komična drama, francoski, 114 min

režija: Olivier Nakache, Éric Toledano igrajo: Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélene Vincent idr.

Čudovita zgodba po resničnih dogodkih govori o dveh moških, vzgojiteljih otrok in mladostnikov z avtizmom. Film močno izziva družbena in sodobna vprašanja, to izraža z ljubeznijo do človeštva in s humorjem.

POSEBNI

torek, 18. 8. 2020, 20.30     KINO OTOK – festivalski satelit Tolmin CORPUS CHRISTI

drama, poljski, 115 min

režija: Jan Komasa  igrajo: Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna idr.

Daniel doživlja duhovno preobrazbo v pripornem centru. Čeprav mu kazenski spis preprečuje, da bi se prijavil v semenišče, se sanjam, da bo prevzel župnijo v majhnem kraju, ne namerava odpovedati. PRED FILMOM: okrasitev Kino Otok

Corpus-Christi

torek, 25. 8. 2020, 19.00

A JE TO: Mojstra na delu / Pat & Mat  

animiran, brez dialogov, dol. 60 min

režija: Marek Beneš

Narediti palačinke na običajen način je dolgočasno, zato si bosta Pat in Mat izmislila prav poseben način. Noben izziv ni dovolj velik in nobena težava ni ovira za naša mojstra. Ne poskušajte tega doma!

PRED FILMOM: ustvarjalna delavnica

a je to plakat