2016 otroci v kinogledališčuKinogledališče Tolmin je osrednja kulturna dvorana na Tolminskem in edini kinematograf v Posočju in na severnem Primorskem, upravlja ga Zavod za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin. Ker smo v vaši bližini in ker verjamemo, da je načrtna in kontinuirana vzgoja mladih publik edina prava naložba za kulturni razvoj, vas vabimo k sodelovanju. Nudimo več oblik kulturnih doživetji za otroke in mlade:

 

 

GLEDALIŠKA/LUTKOVNA PREDSTAVA PO NAROČILU

V načrtovanju programa za prihajajoče šolsko leto se na nas lahko obrnete, če bi želeli otrokov vrtca/učencem/dijakom organizirati gledališko ali lutkovno predstavo oz. filmsko doživetje.

Pri tem vam bomo pomagali, svetovali, izvedli komunikacijo z izvajalci in organizirali gostovanje.

PROGRAM FILMSKE VZGOJE KINO TE GLEDA!

V Kinogledališču Tolmin ponujamo več možnosti šolskih filmskih projekcij, ki temeljijo tako na aktualni ponudbi filmov kot tudi na seznamu priporočenih filmov, ki so preverjeno in načrtovano vzgojni ter pokrivajo določeno interesno področje.

FILM NA OKO Sodelujemo z mednarodnim filmskim festivalom za mlade Film na oko, v okviru katerega bomo v času tedna otroka od 30. septembra do 8. oktobra ponudili na ogled kakovostne filme svetovne kinematografije, polne izhodišč za razmislek o družbenih problematikah in odraščanju, ki jih sicer v Sloveniji ni moč videti, saj nimajo svojega distributerja. Projekcijam, ki so plačljive, dodajamo brezplačen filmsko-vzgojni program. Podrobnejši program pripenjamo.

FILMSKO VZGOJNI PROGRAM AKMS Sodelujemo tudi s Filmsko-vzgojnim programom v Art kino mreži Slovenije in drugimi programi filmske vzgoje, ki jih izvajajo regionalne filmsko-vzgojne koordinatorke.

ŠOLSKI FILMSKI ABONMA Abonma lahko velja kot ena od obveznih izbirnih vsebin in jo s šolo pripravimo po naročilu. Program je izbor žanrsko različnih filmov svetovne produkcije. Pri izboru gre za iskanja presežkov bodisi na narativni (pripovedni) ali estetski (vizualni) ravni ter s tem za navezovanje na diskurzivne razprave oz. predavanja iz zgodovine filmske umetnosti, filmske teorije ter produkcije filma. V okviru možnosti vse filme pospremimo s spremljevalno dejavnostjo ali pogovorom s filmskimi ustvarjalci, poznavalci ali strokovnjaki obravnavane tematike.

MALI ABONMA – VABILO KROŽKOM, MANJŠIM SKUPINAM

Priporočamo otrokom od 3—10 leta starosti. Ponujamo 6 izvirnih kulturnih doživetji, ki smo jih skrbno izbrali – gledališka, glasbena, filmska, plesna in lutkovna predstava ter dodatna predstava. Predstave so profesionalne, poučne, otrokom privlačne in zabavne.

Za vse informacije, ideje, nasvete in drugo glede vzgojnih vsebin v Kinogledališču Tolmin pišite na kultura.spela@ksm.si ali pokličite na 041313887

Špela Mrak, organizatorka programov