ČAROVNICA

KINOČAROVNICE

V tednu ob prvem novembru v tolminskem kinu tradicionalno pripravljamo program Kinočarovnice, ki posebno pozornost namenja priljubljenemu filmskemu žanru: to je grozljivka. Za najbolj neustrašne smo na program v torek, 30. 10. in v sredo, na noč čarovnic, 31. 10. 2018 uvrstili štiri strašljive filmske naslove:

Za otroke in mladino bo v programu KUL KINO  na ogled odlična domišljijska pustolovščina s podnapisi HIŠA ČAROBNE URE, ki je posneta na podlagi priljubljene otroške klasike, govori pa o dečku Lewisu, ki se preseli k stricu v skrivnostno staro hišo, v kateri se zdi, kot da stene tiktakajo.

VENOM je najznamenitejši Marvelov protijunak, doslej znan predvsem kot glavni negativec v filmih o Spider-Manu, kjer je bil kljub svoji duhovitosti in karizmi vedno potisnjen v ozadje. Toda letos bomo videli, da imajo tudi zlikovci dva obraza in da se za najhujšim negativcem včasih skriva velik junak.

MORILSKA MULARIJA Ko nekega dne anonimni heker prične objavljati podrobnosti iz zasebnih življenj prebivalcev majhnega mesta, se hitro prične širiti panika in nastane kaos. Prebivalci se obrnejo drug proti drugemu …

NOČ ČAROVNIC Po štirih desetletjih se vrača igralka Jamie Lee Curtis v vlogi Laurie Strode, ki je v prvem filmu bežala pred zamaskiranim morilcem po imenu Michael Myers (zaigral ga je Nick Castle), prav Castle pa bo morilca po štiridesetih letih upodobil tudi v najnovejšem delu.