kino pod brezami mala

KINO POD BREZAMI 2020

5. SEZONA KINA POD BREZAMI

OKINO_POD_BREZAMI_logo-06b začetku poletja bo že 5. leto zapored zaživel kino na prostem, imenovan Kino pod brezami. Kljub negotovim razmeram si organizatorji Kinogledališče Tolmin (KŠM), Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin in ekipa festivala Sajeta želijo, da bo projekcije filmov mogoče izpeljati v skladu z varnostnimi ukrepi za ohranitev zdravja vseh obiskovalcev.

Na prvem, otvoritvenem večeru, ki bo v torek, 7. julija, ob 20.30, si bomo ogledali slovenski mladinski film Ne pozabi dihati. Pred projekcijo filma bomo poklepetali z režiserjem Martinom Turkom in morda še s kom iz filmske ekipe. Pridružila se nam bo tudi radijska voditeljica Smilja Baranja, ki bo skupaj z ekipo Radia Koper posnela prispevek za oddajo Primorski kraji in ljudje (na sporedu bo septembra 2020).

Do konca poletja se bo v atriju Knjižnice Tolmin vsak torek odvilo še sedem brezplačnih projekcij filmov različnih žanrov, ki ponujajo kakovosten vpogled v novo filmsko produkcijo. Zadnja julijska projekcija filma Miren dan skupaj s pogovorom z ekipo in glasbenim nastopom Ane Kravanja in Sama Kutina se bo odvila v okviru festivala Sajeta na tolminskem Sotočju. Predzadnji avgustovski večer bo potekal v okviru festivala Kino Otok, zadnja projekcija nove serije risank A je to s spremljevalno ustvarjalno delavnico pa bo pred koncem počitnic namenjena najmlajšim.

PROGRAM PODROBNO

Ogled vseh filmov je brezplačen. V primeru dežja se bodo projekcije preselile v Kinogledališče Tolmin.

Kino pod brezami se letos pridružuje širše zasnovanemu nizu prireditev Tminsko poletje, ki pod pokroviteljstvom Občine Tolmin poteka na več lokacijah po Tolminu. Vsi dogodki Kina pod brezami bodo potekali v skladu z aktualnimi ukrepi za varovanje zdravja, ki jih glede na stanje v državi izda Vlada Republike Slovenije.