20200726_233205

KINO JEZERO

Predstavljajte si udobne stole in površino za ležanje, nad vami poletno jasno nebo, hladno pijačo ter prijeten večerni veter. Pred vami pa veliko filmsko platno  in filmske zgodbe, ki pritegnejo, posrkajo in prevzamejo. To je KINO JEZERO.

Na Tolminskem odpiramo še eno prizorišče letnega kina. V sodelovanju s Turističnim društvom Most na Soči bo Kinogledališče Tolmin izvedlo 4 zaporedne nedeljske filmske večere, od 26. 7. do 16. 8. 2020. Turistično društvo prizorišče pripravlja tik ob akumulacijskem jezeru na Mostu na Soči, na terasi ob Vodni hiši.

Filmski večeri Kina jezero so namenjeni lokalnim prebivalcem, naključnim obiskovalcem in turistom, ki bodo filmsko doživetje ob jezeru izkusili v edinstveni atmosferi urejenega okolja Mosta na Soči. Priporočamo, da tudi sami poskrbite za udobje, s seboj lahko tudi sami prinesete ležalnik ali udoben stol, zaradi sveže sape z jezera pa so priporočljiva tudi toplejša oblačila ali odeja. Poskrbljeno bo za ponudbo pijače in spremljevalni program.

Filmi so opremljeni s slovenskimi podnapisi, v slovenskem jeziku ali pripovedovani. Vse projekcije so brezplačne. V primeru slabega vremena projekcije odpadejo.

OPOZORILO V skladu s soglasjem Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki ga je pridobil organizator, lahko filmski večeri potekajo normalno ob upoštevanju vseh ukrepov za varovanje zdravja. O morebitni odpovedi filmskih projekcij zaradi zaostritev razmer, povezanih s širjenjem virusa, bomo javnost sproti pravočasno obveščali v lokalnih medijih ter na spletnih in FB-straneh organizatorjev.

FILMI KINO JEZERO 2020

26. 7. 2020 ZELENA KNJIGA / Green Book

(biografska komična drama)  ZDA, dol. 129 min, režija: Tuva Novotny igrajo: Pernilla August, Peter Haber  idr.

Zelena knjiga, posneta po resnični zgodbi, dobitnica oskarjev za najboljši film, stransko moško vlogo in izvirni scenarij, je duhovit in topel film za dva igralca, kjer oba zvezdnika blestita s svojim humorjem in srčnostjo. Film je zgrajen okrog neizogibnega trenja, ki nastane, ko eleganten Afroameričan najame neotesanega tipa iz Bronxa, da bi ga vozil po ameriškem jugu.

 

 2. 8. 2020 PREBOJ

(partizanski) Slovenija, dol. 86 min režija: Dejan Babosek igrajo: Domen Valič, Jernej Gašperin, Ana Špik idr.

Bitka na Menini planini velja za epopejo slovenskega partizanstva. Film prikazuje nemogoče pogoje v katerih so delovali partizani, visok nivo tovarištva, pripadnosti do domovine in gorečo željo po svobodi. Izhaja iz dejstva, da mlade generacije tematike NOB praktično ne poznajo. V filmu spremljamo sedaj 96 letnega Franca Severja Franto, ki piše spomine in se ob tem spominja težkih dni marca 1945, ko so se skupaj s soborci znašli v nemogočih okoliščinah, sam pa je moral kot komandant, ki takrat še ni imel polnih 22 let, prevzeti odgovornost za njihova življenja.

 

 9. 8. 2020 TU JE BILA BRITT-MARIE / Britt-Marie var här

(komična drama)  Švedska, dol. 97 min, režija: Tuva Novotny igrajo: Pernilla August, Peter Haber  idr.

Švedska komična drama, posneta po istoimenski knjižni uspešnici, nas spomni, da nikoli ni prepozno za nov začetek. Pravi poletni feel-good film s preprostim in univerzalnim sporočilom. 63-letna gospodinja se tako znajde v zakotnem mestecu, kjer postane trenerka otroške nogometne ekipe …

 

 16. 8. 2020 SLAVNA MEDVEDJA ZASEDBA SICILIJE

(animiran, pripovedovan) Francija, dol. 82 min, režija: Lorenzo Mattotti

Sicilija pred davnimi časi, ko so na planinah živeli medvedje. Kralj medvedov, Léonce, se v reki igra s sinom Toniem, ko mladiček naenkrat izgine, ugrabijo ga lovci. Medvedje ga iščejo in zasedejo dolino, kjer živijo ljudje. S pomočjo čarovnika in medvedov Léonce končno najde svojega sina in prevzame vodenje človeške dežele. Toda kmalu spozna, da medvedje ne morejo živeti v deželi ljudi.

Kino jezero 2020 - plakat