A3poster_print

BLIŽA SE KINO OTOK

Ker po obdobju mrzle in deževne pomladi že hrepenimo po morju, bo tudi letos morje pljusknilo vse do Tolmina. In sicer s filmskim festivalom KINO OTOK, s katerim sodelujemo že več let. Za Kino Otok si rezervirajte vsaj petek, 7. junija 2019 popoldne, saj si bomo lahko v tolminskem kinu ogledali kar dva festivalska filma, in sicer za mlado in starejšo publiko.

kino-otok-logopetek, 7. junija 2019, ob 18.00: LOS BANDO

Christian Lo / Norveška, Švedska / 94 min / podnapisi, norveščina / 9+

Mladinska komedija o čudoviti klapi neprilagojenih, ki se odpravijo na »road trip«, da bi uresničili svoje sanje. Najboljša prijatelja, Grim in Aksel, sta vedno sanjala o tem, da bi se udeležila norveškega rockovskega tekmovanja. Grim igra bobne, Aksel poje in igra kitaro, skupaj pa imata bend Los Bando Immortale. Na žalost pa Akslov glas ni najboljši – pravzaprav je grozen. Grim mora hitro najti rešitev, saj je bil bend sprejet na državno glasbeno tekmovanje! Zasedbo bo treba okrepiti, zato pripravita avdicijo za basista. Nanjo se prijavi devetletna čelistka Thilda, in ker je edina prijavljena, je tudi sprejeta. Starejšega kolega Martina prepričajo, da jih odpelje na daljni sever, kjer poteka težko pričakovano rockovsko tekmovanje.

festivali, nagrade Nagrada za najboljši film – Zlin 2018. Nagrada otroške žirije – Kristiansand 2018. Berlinale 2018. Buff – Malmö. Pulj 2018. Giffoni 2018.

Los bando foto_K

petek, 7. junija 2019, ob 20.00: SELFI

Agostino Ferrente / Italija / 76 min

Neapelj, okrožje Traiano. Sprva začasna obrobna destinacija za prebivalce slumov, ki so ostali brez doma po vojni. Toda kmalu okrožje postane nekakšen geto. Alessandro in Pietro sta 16-letnika, ki se s pametnim telefonom snemata, da bi prikazala sosesko, pričala o njihovem vsakdanjem življenju in prijateljstvu, ki ju povezuje. Prav tako pripovedujejo o tragediji Davida, njihovega soseda, ki ga je policist kot nedolžnega ubil. Tudi on je imel le šestnajst let. Kar se je zgodilo Davidu, bi se lahko zgodilo tudi Alessandru ali Pietru – zato jim je režiser dal svoj pametni telefon in ju prosil, naj se posnameta v “selfie” načinu, da bi si ogledali njun  svet. Film pokaže, da pristop k mafiji Camorra ni izbira, ampak usoda, ki pade nate.  Alessandro in Pietro storita vse, da bi nasprotovala tej usodi in pridobila možnost za preprosto in normalno življenje.

Berlino: Selfie

Berlino: Selfie