VPIS v MALI ABONMA

Vpis in prvo predstavo za našo najmlajšo publiko bomo izvedli v začetku decembra 2021.

 

STRAN JE V PRIPRAVI, HVALA ZA VAŠO POTRPEŽLJIVOST.

______________________________________

KAJ JE MALI ABONMA?

Celoletni paket šestih izvirnih, skrbno izbranih kulturnih doživetji za male srčke in velike oči. V Mali abonma zapakiramo umetnost, radovednost, pogum in dobro voljo. Pridružite se nam ob čarobnih, fantazijskih doživetjih v vesolju otroškega veselja na odru Kinogledališča Tolmin.

ZA KOGA?

Za otroke! od 3.—9. leta starosti. Priporočamo že najmlajšim, ki so sposobni vsaj pol ure zbrano slediti živahnim pripetijam, pripovedovanju, glasbi in plesu na odru. Starši svoje otroke najbolje poznate in lahko ocenite, kdaj bodo v kulturnih dogodkih uživali. Predstava odlikuje raznolikost, profesionalnost, poučnost, vabljivost in zabavnost. Segajo v vse žanre kulture – od plesa, gledališča, lutk, glasbe do filma. Posebej vabimo, da otroci abonma obiskujejo s svojimi mladimi in starimi starši, da se lahko kasneje pogovarjajo in videno podoživljajo doma.

KDAJ?

Abonmajski dan je TOREK ob 16.30 v Kinogledališču Tolmin, enkrat mesečno.

CENA

Cena abonmaja je 25 €, za drugega družinskega člana je 20 € , za vsakega naslednjega družinskega člana pa 15 €. POPUST JE NAMENJEN IZKLJUČNO DRUŽINI.

Redna cena za posamezno predstavo je 7 €, za film 4 €, potrebna je rezervacija na karte@kino-tolmin.si

OBVEŠČANJE

O predstavah sproti obveščamo po elektronski in običajni pošti, preko spletne strani, facebooka, plakatov v vrtcih in šolah ter na drugih običajnih mestih. Prosimo, da ob vpisu posredujte točne kontakte (e-naslov, tel. št. staršev), da vas bomo lahko obveščali.

VPIS:

pri blagajni Kinogledališča Tolmin

SREDA, 2. OKTOBER 2019                  13.—15.00
ČETRTEK, 3. OKTOBER 2019            16.—18.00
PETEK, 4. OKTOBER 2019                 10.—12.00
PONEDELJEK, 7. OKTOBER 2019  13.—15.00

Abonma lahko vpišete tudi na daljavo, plačilo pa izvedete preko položnice ali preko internetnih plačilnih poti.

Vaše želje za podaljšanje abonmaja, spremembo sedeža ali za vpis novega abonmaja nam sporočite preko elektronske pošte ali telefona.

NA DAN PREDSTAVE VPIS ABONMAJA NI VEČ MOŽEN!

 

INFORMACIJE:

T 381 18 01, ob delavnikih od 9. do 12. ure

E info@kino-tolmin.si

W www.kino-tolmin.si

6 otrok v kinu___________________________________________

PROGRAM:

torek, 8. oktober 2019

glasbena pravljica

POLH ROGOVILEŽ

Škrateljc – Zavod za kulturo, izobraževanje in šport

1 Polh rogovilež - fotoLukaDakskobler-067

po slikanici Polh rogovilež Uroša Grilca in ilustratorke Maše Kozjek

nastopajo: glasbenika Samo Kutin in Ana Kravanja, pripovedovalka Nina Peče Grilc

dolžina: 40 min   starost: 3+  Možnost nakupa slikanice in CD plošče.

Glasbena pravljica Polh rogovilež skozi zgodbo popelje po razkošni zvočni krajini. Polh rogovilež namreč biva na podstrešju gradu, a ker prireja bučne rogovilske zabave, ga grofje preženejo, zato si mora poiskati nov dom. In preizkuša, ali bi lahko bival pri čebelah, pri jazbecu, čukih, a povsod gre nekaj hudo narobe.

 

torek, 26. november 2019

gledališka predstava

LUNOŽER

Bimbo teater

2 BimboTeaterLunozerPremierakrava

Režija: Jure Karas 

nastopata: Urška Mlakar, Juš Milčinski

dolžina: 30 min   starost: 3+

Polna luna že tri dni sveti nad gozdom in živalim krade spanec. Ali bo pogumni princ Vito rešil uganko, bo našel skrivnostnega krivca za nastalo zagato in ali je to morda strašni Lunožer? Dramska uprizoritev, v kateri nastopajo zanimivi, domišljijski in resnični liki, ustvari prostor za miselno in čustveno odzivanje otrok in jih spodbuja k razumevanju različnih socialnih odnosov.

 

ponedeljek, 16. december 2019

baletna predstava

LA FONTAINOVE BASNI

KUD Cona 8, Festival Ljubljana, SNG Opera in balet Maribor

3 Basni-197

avtorica: Aleksandra Naumovski Potisk

dolžina: 45 min   starost: neomejeno

Originalna baletna predstava za otroke – dodajmo kar vseh starosti.  Vsebinsko se naslanja na basni Jean de La Fontaina. Za uprizoritev so izbrane tri, in sicer Miška in lev, Nečimrna vrana in Zajec in želva. Balete  povezuje igralec, ki  basni predstavi, otroke seznani z vsebino zgodbe in spregovori tudi o nauku vsake basni.

 

torek, 28. januar 2020

interaktivna plesna predstava

HUDA MRAVLJICA

Zavod EN-KNAP

4 Huda-mravljica_foto.miha_.fras_.331-1030x687

zamisel in režija: Iztok Kovač     avtorska glasba: Tomaž Grom

ustvarjalci: En Knap Group

dolžina: 35 min   starost: 2+

Bila je huda mravljica … ki je drugim mravljicam nagajala pri delu in igri, jih cukala in strašila, po tleh metala bananine olupke, brez prestanka rigala, lončarju pobila vse lonce na trgu, vrh vsega pa napadla še bika in ga pohrustala. Ampak s takim obnašanjem ni prišla daleč. Predstava z glasbo, plesom in besedo pripoveduje zgodbo o odraščanju, o sprejemanju odgovornosti in o sodelovanju.

 

 

februar / april 2020

FILM PRESENEČENJA

otroka v kinu

V tolminskem kinu želimo vzgajati mlade filmofile, zato bomo odlično filmsko novost, primerno za najmlajše gledalce, prihranili posebej za naše male abonente. Opremili jo bomo z uvodno motivacijo in filmsko vzgojnim ustvarjalnim premislekom. Kateri film bomo gledali pa naj ostane presenečenje!

 

torek, 17. marec 2020

gledališko-zvočna predstava

DŽUMBUS

Zavod Federacija Ljubljana, Werk 89, Cankarjev dom

Peter Kus: DŽUMBUS Zvočno gledališče za otroke Idejna zasnova in besedilo: Nana Milčinski, Peter Kus Režija in glasba: Peter Kus Dramaturgija: Nana Milčinski Odrski gib: Andreja Podrzavnik Rauch Likovna podoba predstave: Dan Adlešič Kostumografija: Katarina Müller Oblikovanje luči: Borut Bučinel Vodenje produkcije: Simon Hajós Nastopajo: Urška Cvetko, Krištof Hrastnik, Michael Pöllmann Produkcija: Zavod Federacija Ljubljana, Werk 89 (Dunaj), Cankarjev dom (Ljubljana)

avtorja: Peter Kus, Nana Milčinski

nastopajo: Urška Cvetko, Krištof Hrastnik, Michael Pöllmann

dolžina: 50 min   starost: 3+

Džumbus predstavlja lik nenavadnega dečka, ki ne govori besed, temveč se namesto z jezikom izraža s samosvojimi zvoki in glasbo. Igralci in glasbeniki se v predstavi sprašujejo, kaj bi se zgodilo z vsakim od nas, če bi postal ropotajoči deček. Njegovo zgodbo uprizarjajo s pomočjo zvočnega ustvarjanja, igranja ter animacije množice različnih izvirnih glasbil in zvočil, razvijajo žanr glasbenega gledališča.