PRIDI V KINOGLEDALIŠČE!

2017 motiv mABKULTURA ZA MALE SRČKE IN VELIKE OČI!

Mali abonma je zmes umetniških doživetij za najmlajše, za prve korake v svet kulture. Čarovnija odra in fantazijskih doživetij v vesolju otroškega veselja.

ZA KOGA? Priporočamo že najmlajšim, ki so sposobni pol ure zbrano slediti otrokom živahnim pripetijam, pripovedovanju, glasbi in plesu na odru. Starši svoje otroke najbolj poznate in lahko ocenite, kdaj bodo v kulturnih dogodkih že lahko uživali, priporočamo za starost od 3.—9. leta. Posebej pa vabimo, da otroci abonma obiskujejo s svojimi mladimi in starimi starši, da se lahko kasneje še pogovarjajo in videno podoživljajo doma. Ponujamo 6 izvirnih odrskih kulturnih doživetji, ki smo jih skrbno izbrali. Predstave so profesionalne, raznolike in interdisciplinarne, pa tudi poučne, otrokom privlačne in seveda zabavne.

kino - otroci1KDAJ? Otroški abonmajski dan je TOREK ob 16.30 v Kinogledališču Tolmin enkrat mesečno.

CENA: Pri nakupu abonmaja lahko uveljavljate popust. Cena abonmaja je 25 €, cena za drugega družinskega člana je 20 € , za tretjega in naslednje pa 15 €. POPUST JE NAMENJEN IZKLJUČNO DRUŽINI.

Redna cena za posamezno predstavo je 7 €, za film 4 €.

OBVEŠČANJE: O predstavah bomo sproti obveščali po elektronski in običajni pošti, preko spletne strani, facebooka, plakatov v vrtcih in šolah ter na drugih običajnih mestih.

Prosimo, da ob vpisu abonmaja posredujte točne kontakte (e-naslov, telefonsko št. staršev), da vas bomo lahko obveščali.

 VPIS: 

(pri blagajni Kinogledališča Tolmin)

SREDA, 17. OKTOBER 2018, 13.—15.00

ČETRTEK, 18. OKTOBER 2018, 16.—18.00

PETEK, 19. OKTOBER 2018, 10.—12.00

SOBOTA, 20. OKTOBER 2018, 9.—12.00

TOREK, 23. OKTOBER 2018, 13.—16.00

 

INFORMACIJE:

T 381 18 01, ob delavnikih od 9. do 12. ure

E kultura.spela@ksm.si

W www.kino-tolmin.si

___________________________________________

PROGRAM:

 

torek, 23. oktober 2018

gledališka predstava – Mini teater

SAPRAMIŠKA 2 – Sapramišja sreča

Avtorica: Svetlana Makarovič   Režiser: Robert Waltl     

Igrajo: Vesna Zornik / Ajda Smrekar, Violeta Tomič / Maruša Majer / Lea Menard, Tadej Pišek / Marko Ujc, Svetlana Makarovič, Ljerka Belak in Robert Waltl

Dolžina: 35 min   Starost: 3+

Sapramiška pozno jeseni stoji pred svojo razmajano kočico in Regica ji prigovarja, da je skrajni čas za popravilo hišico, sicer ne bo zdržala zime, ampak Sapramiška je ne posluša. Pa zažvižga veter in snežni metež podre Sapramiškino hišico … Trmasta Sapramiška noče poslušati očitkov. Žaba Regica ji pove, da je vsak svoje sreče kovač, in jo prepriča, naj se po srečo odpravi h kovaču.

1.1 sapramisja_sreca

 

 

torek, 20. november 2018 

plesna pravljica – Plesna skupina Mehki čevlji

TRNULJČICA

KD Jožeta Pahorja Sežana – SIP Mehki čevlji, in Kosovelov dom Sežana: po motivih pravljice bratov Grimm

Scenarij in režija: Milojka Širca

Dolžina: 50 min   Starost: 4+

Trnuljčica je pravljica o deklici, ki se je zbodla na vreteno in jo je doletelo prekletstvo stare in zlobne vile. Zaspala je za sto let in rešil jo je lahko le pogumen kraljevič. Najmlajše in najstarejše plesalke oblikujejo predstavo, v kateri se, obarvana s humorjem, prepletata gib in gledališka igra.

2 trnuljcica-skup

 

 

torek, 11. december 2018 

gledališka predstava z obdarovanjem – Fuldoro

MAŠA IN MEDVED – Rock zvezdi

Igrajo: Gaja Pavliha, Anja Susič, Vanesa Vodovnik

Dolžina: 30 min   Starost: 3+

 Maša cele dneve brenka, vadi in trže strune. Rada bi postala rock zvezda. Medo si zatiska ušesa, dokler mu nekega dne ne prekipi. Odloči se, da bo Mašo poskušal naučiti igrati kitaro! Ali mu bo s pomočjo otrok uspelo navihani Maši uliti novega znanja?

Decembrskemu vzdušju bomo dodali piko na i z obdarovanjem – na Mašin način.

3 Masha-e-orso-rock-star-04

 

 

 

torek, 8. januar 2019 

gledališka predstava – Talija gledališče

ČUDEŽNO POTOVANJE  

Igrata: Barbara Vidovič in Žan Perko

Dolžina: 35 min   Starost: 3+

Minca, živahna in razvajena deklica, živi v Mali vasi, z babico in opičjakom Pilom, ki ga je Minčin očka rešil pred divjimi lovci, v daljnem kraju, kjer dela kot zobozdravnik. Vse je lepo, dokler se po Mali vasi ne razširi bolezen. Vaščani obtožijo opičjaka Pila in odločijo, da mora žival proč. Minca pobegne v neznano deželo.

4 CUDEZNO POTOVANJE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19. februar 2019

lutkovno-igrana predstava z elementi plesa in glasbe – Lea Menard

TROBLA IN KLJUČ

Zasnova in režija: Lea Menard – Besedilo pesmi: Kim Komljanec – Glasba: Metod Banko, Miha Klemenčič – Oblikovanje in izdelava lutke: Mateja Šušteršič – Scena in kostumi: Lea Menard – Igrata: Lea Menard in Gorka Berden   

Dolžina: 35 min   Starost: 3+

Trobla in ključ je lutkovno igrana predstava z elementi plesa in glasbe. Zgodba o prijateljstvu, ljubezni in ljubosumju. Cirkusanta Trobla in Beno sta nerazdružljiv par. Skupaj preživljata prosti čas, denar pa služita s plesno glasbenimi nastopi. Nekega dne na njun oder zaide čudovita plesalka Ajša. Beno je nad njeno lepoto popolnoma očaran, Trobla pa postane ljubosumna. Ključ, ki navije glasbeno skrinjico, da skrinjica lahko igra in Ašja čudovito pleše, skrivnostno izgine…

trobla in ključ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

marec 2019

FILM PRESENEČENJA

V tolminskem Kinogledališču želimo vzgajati mlade filmofile, zato bomo odlično filmsko novost, primerno za najmlajše gledalce, prihranili posebej za naše male abonente. Katero? Pa naj ostane presenečenje!

6 otrok v kinu