PROGRAM PREDSTAV 2023 / 24

KAKO JE LISICA DOBILA ZLATI REP
lutkovno igrana predstava

režija in zasnova: Leja Ita Menard, avtor songov: Jose

nastopajo: Leja Ita Menard, Gorka Berden

dolžina: 35 min Priporočena starost: 3+

Življenje na obrobju gozda je čudovito, zabavno in razburljivo, včasih pa tudi nepredvidljivo. Tako se ravno na Lisičji dan, na prvi rojstni dan neustrašne Lisice, te slavne tatice in prave gozdne lepotice, ki slovi po košatem repu, izbranem modnem stilu in po svoji gostoljubnosti, zgodi pravcata tragedija. Blizu potoka, kjer se Lisica kopa, se skriva past.

PETER NOS
lutkovna predstava, Festival Velenje

scenarij po motivih knjig Leopolda in Primoža Suhodolčana in režija: Alice Čop

igrata: Tajda Podvratnik in Borut Ring

dolžina: 40 min   starost: 3+

Pokukajmo skupaj v varen svet brezskrbnega otroštva Petra Nosa, navihanega fantka, ki ima neizmerno domišljijo in skupaj s prijatelji doživlja številne pustolovščine. Seveda včasih tudi kaj ušpiči – še posebej v šoli, a nas zmeraj znova nasmeji s svojo iskrenostjo. Njegov nos pa nam ne da miru! Le zakaj ima zmeraj obvezanega?

KRTEK ZLATKO ALI KAKEC, KI JE PADEL Z NEBA
lutkovna predstava, Lutkovno gledališče FRU-FRU

avtorja: Vito Rožej in Irena Rajh po motivih slikanice Wernerja Holzwartha

igrata: Irena Rajh, Matevž Gregorič

dolžina: 35 min   starost: 3+

Skozi srečevanja krtka z živalmi na domačem travniku in njihovimi velikimi in malimi kakci, otroci na zabaven način spoznajo, da vsa živa bitja počnejo “tiste stvari”, o katerih se odrasli nočejo pogovarjati. Za otroka pri dveh letih pa je polna kahlica lahko zelo pomemben dogodek. Predstava je nastala po motivih svetovne uspešnice, slikanice Wernerja Holzwartha.

BESNE BASNI
gledališka predstava, Šentjakobsko gledališče Ljubljana

režija: Andrej Jus

igrajo: Kaja Jordan, Mariša Milovanović / Tara Ferbežar Felgner, Marko Skok, Gašpar Marinič / Simon Grad, Domen Blatnik, Luka Beljan, Aleksandra Damjanić / Laura Ivančič

dolžina: 50 min   starost: 4+

Niz šestih pravljic, v katerih nastopajo živali, ki jih mama pripoveduje svojemu sinku Borji za lahko noč. V njih boste srečali ošabni gosenici, lepotičke metuljčice, srborita kozlička, kopico zajčkov, srako, želvi, mravljice in še koga. Ne nazadnje pa tudi besno čebelo, ki pozorno, včasih že prav nadležno bdi nad maminim pripovedovanjem pravljic ter skrbi, da vsako zgodbo sklene nauk.

SAPRAMIŠKA
lutkovna predstava, Lutkovno gledališče Ljubljana

avtorica: Svetlana Makarovič

režiser: Nace Simončič / Brane Vižintin

animatorji lutk: Lena Hribar k. g./Aja Kobe, Lovro Finžgar, Boštjan Sever k. g., Marko Ujc k. g.

dolžina: 40 min   starost: 3+

Slovenski otroci si ne morejo predstavljati odraščanja brez pravljic Svetlane Makarovič. Prebrisana in hrabra Sapramiška velja za največjo slovensko lutkovno uspešnico. Najbolj znana gledališka uprizoritev je doživela premiero leta 1986 v Lutkovnem gledališču Ljubljana (režija Nace Simončič) in je neprekinjeno na sporedu do danes. Predstava je bila pred nekaj leti osvežena.

REPKI
interaktivna glasbena predstava, Rok Terkaj – Trkaj in Igor Saksida

dolžina: od 45 do 60 min   starost: 4+

Rok Terkaj – Trkaj in Igor Saksida – MC Saks (tudi dr., vendar tega naziva nima najraje)  sta z uspešnico Kla kla klasika že odprla mnogo srednješolskih in osnovnošolskih src, sedaj pa se vračata k bistvenemu, k tistemu, kar smo vsi nekoč že bili. K otrokom, v primarni, elementarni, morda naiven, a zato nič manj, le bolj prepričljiv svet. V visoko energetskem nastopu boste spoznali, kako huda mravljica postane Super Mravlja in premikasti vse akcijske superjunake, potopili se boste v strašno-grozni svet Ustrahavnk, ki so namenjene otrokom, ki kar nočejo zaspati, ter končno lahko pokazali kako Neskončno radi imate svoje prijatelje, starše in domače ljubljenčke ob pesmi Tok Rad.

Rdeča nit dogodka so otroške skladbe, ki jih izvaja Trkaj in ki aktualizirajo nekatera klasična (Branko Rudolf: Huda mravljica, Oton Župančič: Kralj Li) in sodobna besedila (Anja Štefan: Le pogumno), glasbo spremljajo tematsko sorodne pesmi, ki jih deklamira Igor. Tudui deklamacije vključujejo klasične otroške in naslovniško odprte pesmi, ki ponujajo raznovrstna sporočila otrokom in odraslim (npr. Jože Snoj: Enkrat, ko bo očka majhen) ter primere sodobne nonsensne ustvarjalnosti (npr. Boris A. Novak: Bla bla).  Posebno doživetje za poslušalce sta izvedba nekaterih pesmi s kostumi in rekviziti ter sodelovanje pri skupni deklamaciji pesmi. Predstava traja približno 45-60 minut.

OBVEŠČANJE

O predstavah obveščamo po elektronski in običajni pošti, preko spletne strani, FB-strani, plakatov v vrtcih in šolah ter na drugih običajnih mestih.

Pridržujemo si pravico do sprememb programa in terminov, o katerih vas bomo obvestili pravočasno preko e-pošte.

DODATNE INFORMACIJE:

T 381 18 01, ob delavnikih do 15. ure

E info@kino-tolmin.si

W www.kino-tolmin.si

___________________________________________

pdf ZLOŽENKA Mali abonma 2023-24_brošura

___________________________________________