Abonma 37. sezona spletna stran

37. sezona GLEDALIŠKEGA ABONMAJA 2022 / 23

GLEDALIŠKE PREDSTAVE – datumi predstav

19. 10. 22  ANTIGONA IZ NEW YORKA,  komična drama, LOŠKI ODER Škofja Loka

22. 11. 22  ČUDEŽ, komedija, Narodni dom MB

28. 1. 23    30-LETNICE, tragikomedija, SNG Nova Gorica

27. 2. 23    SKRIVNOSTNI PRIMER ALI KDO JE UMORIL PSA, detektivka, SNG Nova gorica + Gledališče KP

9. 5. 23      PALOMA, tragikomedija, Slovensko mladinsko gledališče

 

PODROBEN PROGRAM ABONMAJA si lahko preberete v KNJIŽICI:

Abonma 37. sezona – knjižica

_______________________

VPIS

Prisrčno vabljeni, da glasbeni abonma vpišete na daljavo ali na blagajni Kinogledališča Tolmin

od 10. do 14. oktobra 2022.

 

NA DALJAVO (vsak dan do petka, 14. 10. 2022)
Telefon: 05 / 381 18 01 (pisarna), 041 313 887
Elektronska pošta: info@kino-tolmin.si

NA BLAGAJNI KINOGLEDALIŠČA
ponedeljek – petek, 10. 10. 2022 do 14. 10. 2022:

  • vsak dan od 11. do 13. ure in od 17. do 19. ure

CENA ABONMAJA

V 37. sezoni pripravljamo 5 predstav. Vsi abonmajski sedeži imajo enako ceno.
Cena abonmaja: 50 € Cena s popustom: 40 €
V skladu s 13. točko 42. člena ZDDV-1 davek ni obračunan.

UGODNOSTI: Abonenti imajo poleg ugodnih cen nekaj udobnih prednosti: zagotovljen
sedež za tekočo sezono, abonente o terminih predstav obveščamo pisno in elektronsko,
dijakom in študentom nudimo popust, v sodelovanju z Glasbeno šolo Tolmin imajo prost
vstop vsi učenci, ki na blagajni dvignejo vstopnico z glasbeno beležko.
Podatki o koncertih so na voljo na spletni strani, Facebook strani, v dnevnem časopisju, na
radiu, internem TV-kanalu in drugih običajnih mestih obveščanja.

SINDIKATI: Članom sindikatov nudimo vstopnice z dodatnimi popusti, za kar se
posamezniki dogovorite preko vaših zastopnikov na zavodih.

POMEMBNO! Vpis in vplačilo morate opraviti sami pri blagajni Kinogledališča ali na daljavo.

 

Abonma se pričenja s prvo predstavo 19. oktobra 2022 in zaključi maja 2023.

Hvala, ker ostajate naša publika.

Brez vas ni nas!

____________________

OPISI PREDSTAV:

 

ANTIGONA IZ NEW YORKA

komična drama

Loški oder Škofja Loka

 

režija: Matjaž Šmalc

prevod: Alja Predan, govor: Ludvik Kaluža, scenografija: Ana Rahela Klopčič, kostumografija: Katarina Zalar, gib: Klemen Janežič

igrajo: Jan Bertoncelj (Policist), Bojan Trampuš (Saša), Petra Krančan (Anita), Matej Čujovič (Bouhca), Gašper Murn (Truplo, policist) in Irena Kožuh (policistka).

Trajanje: 1 ura in 40 minut ter nima odmora.

 

Antigona v New Yorku Janusza Glowackega je zgodba o človeškem dostojanstvu. A če je Sofokles svojo Antigono  postavil na tebanski dvor, Glowacki izhaja iz diametralno nasprotne pozicije. Namesto v kraljevo palačo je dogajanje postavil v newyorški Thompkins Square Park, kralja in princese je zamenjal z brezdomci; zgodbo nam namesto najvišjih izmed odličnih pripovedujejo najnižji izmed pozabljenih.

New York in Slovenija sta varno daleč narazen. Tako z ogorčenjem gledamo nasilje ameriških oblasti do brezdomcev. A kako daleč je zares New York? Nemiri v Thompkins Square Parku so leta 1988 izbruhnili, ker se je mestna oblast odločila, da bo v parku ponoči uvedla policijsko uro ter ga obzidala s tri metre visoko ograjo in s tem preprečila brezdomcem, da bi še naprej bivali v njem. V Sloveniji smo trideset let kasneje s tri metre visoko ograjo obdali praktično vso državo.

Nagrade: SEVERJEVA NAGRADA ZA IGRALSKO STVARITEV  (Bojan Trampuš), MATIČEK ZA NAJBOLJŠO PREDSTAVO po izboru žirije, MATIČEK ZA IGRALSKI DVOJEC (Bojan Trampuš in Matej Čujovič) in druge.

 


ČUDEŽ

komedija, Narodni dom Maribor

 

avtor: Daniel Glattauer, naslov izvirnika: Die Wunderübung 

Igrajo: Tina Gorenjak, Primož Vrhovec, Jaša Jamnik

prevod, režija, scenografija: Samo M. Strelecž

 

Trajanje: 2 uri in ima 15 minutni odmor

 

Katastrofalno zabavna komedija!

V zakonu Jane in Petra že nekaj časa pošteno škriplje. Vendar: zbrala sta pogum in se odločila obiskati partnerskega svetovalca. Jima bo v seansi, ki jo vodi izkušen terapevt, uspelo rešiti njun odnos?

ONA IN ON, PREPODOBNA ŠTEVILNIM MIDVA. Presneto napeto razmerje dveh, ki sta si do ušes zaljubljena dahnila usodni DA, skupaj v dobrem in slabem. A kaj, ko se zdi, da sta tisto »dobro« že porabila v prvih letih zakona … Ali je zdaj ostalo le še »slabo«?

 

 

 

TRIDESETLETNICE

tragikomedija, Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

režiserka: Tijana Zinajić, dramaturginja: Tereza Gregorič, avtorji besedil songov: Eva Mahkovic, Tereza Gregorič, soustvarjalci uprizoritve, avtor glasbenih priredb in korepetitor: Anže Vrabec

igrajo:  Anuša Kodelja, Lucija Harum k. g., Lara Fortuna k. g., Jure Kopušar, Žiga Udir, Anže Vrabec

Trajanje: 1 ura in 40 minut ter nima odmora.

 

Lana, Antea in Leticija so skoraj odrasle punce in prijateljice. Lana je visoko izobražena in delavna. Vse kar si želi, je dobra kariera. Antea je umetnica in borka za ženske pravice. Vse kar si želi, je ustvarjati in živeti svobodno nekonvencionalno življenje. Leticija je uspešna odvetnica in hudo popolna. Vse kar si želi, je v resnici že dosegla, pa vendar ji še zmeraj nekaj manjka. Pravkar je dobila službo v tujini, kamor si od nekdaj želijo vse tri. Želijo si ven iz Slovenije, v obljubljeno deželo, kjer lahko živijo svobodno, brez predsodkov, brez pričakovanj, kjer bi se cenili njihova sposobnost in delavnost. Namesto v obljubljeni deželi pa se znajdejo v prelomnem obdobju, ki s sabo prinese tornado velikih življenjskih odločitev in je hkrati preizkušnja za prijateljstvo, za življenjska prepričanja, za vse, kar so si o odraslosti do zdaj samo predstavljale.

Komedija o tem, kako ohraniti sebe in hkrati biti ženska, izrisuje situacije številnih sodobnih, samostojnih, izobraženih žensk, ki si želijo vzpostaviti lastno življenje, razpete med vrednotami preteklosti in sedanjosti.

 

 

 

SKRIVNOSTNI PRIMER ALI KDO JE UMORIL PSA

avtistična detektivka, SNG Nova Gorica in Gledališče Koper

 

avtor: po romanu Marka Haddona The Curious Incident of the Dog in the Nighttime, 2003

režiserka: Renata Vidič

igrajo: Žiga Udir, Helena Peršuh, Gorazd Jakomini, Anja Drnovšek, Medea Novak / Andrijana Boškoska Batič k. g., Rok Matek, Luka Cimprič, Jure Kopušar

Trajanje: 1 ura in 30 minut ter nima odmora.

 

Petnajstletni Christopher najde umorjenega Wellingtona, sosedovega psa. Umor ga močno vznemiri, zato se odloči, da bo izsledil storilca in napisal detektivko o skrivnostnem primeru. Pri raziskovanju naleti na odpor sosedov, najbolj pa mu nasprotuje njegov oče Ed. Christopher ne odneha in postopoma se mu začne razkrivati zgodba zamolčanih družinskih skrivnosti. Iz njegovega pristopa k problemu, nenavadnega vedenja in načina razmišljanja je jasno, da je Christopher visoko inteligenten, tako rekoč matematični genij, vendar z avtistično motnjo, imenovano aspergerjev sindrom, ki ga ovira predvsem v komunikaciji in nadziranju impulzivnih reakcij. Toda prav ta njegova posebnost nam omogoča, da skozi njegovo opazovanje ter razumevanje situacij in odnosov ugledamo življenje drugače, kot smo ga sicer vajeni doživljati.

Roman Marka Haddona Skrivnostni primer ali Kdo je umoril psa (2003), ki je izpisan kot Christopherjeva prvoosebna pripoved, je bil hkrati natisnjen kot knjiga za mladino in odrasle. V letu izida je prejel več prestižnih nagrad.

 

 

 

PALOMA

tragikomedija, Slovensko mladinsko gledališče, AGRFT in društvo KUD Krik

Trajanje: 1 ura in 40 minut ter nima odmora.

režija: Brina Klampfer, dramaturgija: Kaja Blazinšek, lektorica: Metka Damjan, koreografija: Sebastjan Starič, scenografija: Zala Privšek, Aleksander Vujović

igrajo: Dario Varga, Romana Šalehar, Iztok Drabik Jug, Tamara Avguštin, Stane Tomazin, Draga Potočnjak, Tadej Čaušević, Liam Hlede, Marijan Sajovic

 

Duhovita, grenko-sladka uprizoritev se naslanja na zgodbo o tovarni Paloma – Sladkogorska, ki je proizvajala higienski papir za vso nekdanjo Jugoslavijo in ki je pravzaprav razlog, da se je okoli nje razvilo naselje. Mlada ekipa ustvarjalcev se je lotila razmisleka o nostalgičnosti za socialističnim obdobjem, za spominom, vpisanim v generacije, ki so ga okusile, in tiste, ki ga niso – ali predstava o nekdanjih »boljših« časih temelji na resničnosti ali je vse skupaj le utvara? Intimne zgodbe krajanov, iz katerih izhaja, pa hkrati odpirajo vrsto širših družbenih tem: Kako so politični projekti izgradnje krajev vplivali na življenja ljudi? Kakšna je v takem kontekstu usoda malega človeka? Kako s tem shajati danes?

Nagrade: Žlahtna komedija po izboru strokovne žirije na festivalu 30. Dnevi komedije in druge