SPLETNA STRAN JE V PRIPRAVI

 

37. sezona GLEDALIŠKEGA in GLASBENEGA ABONMAJA

VPIS: Prisrčno vabljeni k vpisu abonmajev za GLEDALIŠKI IN GLASBENI ABONMA 2022/23.

Abonma se bo pričel oktobra 2022. Z vpisi bomo predvidoma pričeli prvi teden v oktrobru, o čemer bomo obveščali v vseh javnih objavah.

 ____________________

36. sezona GLASBENEGA ABONMAJA

Končno vas lahko povabimo k vpisu v glasbeni abonma 36. sezone abonmaja, ki ga v mesecu kulture že pričenjamo in ga bomo zaključili v maju, mesecu občinskega praznika. Abonma prinaša 5 glasbeno-scenskih dogodkov.

PODROBEN PROGRAM ABONMAJA si lahko preberete v KNJIŽICI:

Glasbeni abonma – knjižica

_______________________

VPIS

Prisrčno vabljeni, da glasbeni abonma vpišete na daljavo ali na blagajni Kinogledališča Tolmin do 18. februarja 2022.

NA DALJAVO (vsak dan do petka, 18. 2. 2022, do 20. ure)
Telefon: 05 / 381 18 01 (pisarna), 041 313 887
Elektronska pošta: info@kino-tolmin.si

NA BLAGAJNI KINOGLEDALIŠČA
četrtek, 17. 2. 2022: od 10. do 13. ure in od 17. do 20. ure
petek, 18. 2. 2022: od 10. do 13. ure in od 17. do 20. ure

 

CENA ABONMAJA
V 36. sezoni pripravljamo 5 koncertov. Vsi abonmajski sedeži imajo enako ceno.
Cena abonmaja: 40 € Cena s popustom: 35 €
V skladu s 13. točko 42. člena ZDDV-1 davek ni obračunan.

UGODNOSTI: Abonenti imajo poleg ugodnih cen nekaj udobnih prednosti: zagotovljen
sedež za tekočo sezono, abonente o terminih predstav obveščamo pisno in elektronsko,
dijakom in študentom nudimo popust, v sodelovanju z Glasbeno šolo Tolmin imajo prost
vstop vsi učenci, ki na blagajni dvignejo vstopnico z glasbeno beležko.
Podatki o koncertih so na voljo na spletni strani, Facebook strani, v dnevnem časopisju, na
radiu, internem TV-kanalu in drugih običajnih mestih obveščanja.

SINDIKATI: Članom sindikatov nudimo vstopnice z dodatnimi popusti, za kar se
posamezniki dogovorite preko vaših zastopnikov na zavodih.

POMEMBNO! Vpis in vplačilo morate opraviti sami pri blagajni Kinogledališča ali na daljavo.

 

Abonma se pričenja s prvim koncertom v soboto, 19. februarja 2022 in  zaključi 17. maja 2022.

Menimo, da je ob spoštovanju vseh priporočenih ukrepov, obisk kulturnih dogodkov pri nas varen. Zato smo v sklop povezali pet izjemno kakovostnih glasbenih večerov.

Hvala, ker ostajate naša publika. Brez vas ni nas!

____________________

ABONMAJSKA SEZONA 2022

1. TRIESTE EARLY JAZZ ORCHESTRA

koncert, orkester in plesalci

sobota, 19. februar 2022, ob 19.00

2. ELINOR ENSEMBLE

koncert, vokalni ansambel

nedelja, 13. marec 2022, ob 18.00

3. EROTIKON Z ITO RINO

nemi film z živo glasbeno spremljavo

torek, 22. marec 2022, ob 19.00                                              

4. DE-SET

plesno-glasbena uprizoritev     

torek, 26. april 2022, ob 20.00                                      

5. MLADA GLASBA – MARONIKA

koncert perspektivnih mladih glasbenic

torek, 17. maj 2022, ob 20.00

Glasbeni abonma - TV

OPISI KONCERTOV:

TRIESTE EARLY JAZZ ORCHESTRA

Zasedba: Nicola Mansutti – violina, Matic Mikola – alt saksofon, klarinet, flavta, Elias Faccio – saksofoni, Nevio Zaninotto – saksofoni, Stefano Muscovi – trobenta, orglice, Roberto Santagati – trobenta, Matija Mlakar – pozavna, Daniele Spano – tuba, Tiziano Bole – kitara in banjo, Giulio Scaramella – klavir in Giulio Petracco – bobni. 

Vodja orkestra: Livio Laurenti

Trieste Early Jazz Orchestra – TEJO, je zasedba vrhunskih jazz glasbenikov iz Trsta in okolice. Repertoar orkestra obsega skladbe D. Ellingtona, F. Hendersona idr. iz 20-ih ter 30-ih let prejšnjega stoletja, z aktualnim projektom “Mojstrski Gershwin – od Broadwaya do Rapsodije v modrem”, pa se posveča izključno delom George-a Gershwin-a. Gre za edinstvenega skladatelja svojega časa, ki je uspešno krmaril med različnimi glasbenimi stili in tako so pod njegovim peresom nastali številni broadwayski muzikali, simfonična dela ter opera ‘Porgy and Bess’.

V prvem delu koncerta bomo lahko slišali nekaj najlepših skladb iz Gershwinovih muzikalov, v interpertaciji izkušenega vokalista Paola Venierja. Drugi del koncerta pa bo posvečen Rapsodiji v modrem, ki je bila napisana leta 1924, za tržaški sestav pa jo je priredil tolkalist Tom Hmeljak. Kot solist na klavirju se bo predstavil Giulio Scaramella iz Gorice, dobitnik več klasičnih nagrad, obenem pa izvrsten jazz pianist.

Orkestru dirigira Petar Matošević iz Reke, novopečeni diplomant konservatorija za glasbo v Trstu. Za organizacijo in delovanje celotne zasedbe pa skrbi umetniški vodja in dolgoletni dirigent zasedbe, Livio Laurenti.

glasAB TEJO foto-Matej-Vidmar

ELINOR ENSEMBLE

vokalni ansambel

Umetniški vodja: Robert Feguš

Zasedba: Pia Rener – sopran, Elizabeta Košir – sopran, Aldina Clarisa Ban – mezzosopran, Lea Arnejčič – alt, Kristjan Furman – bariton, Robert Feguš – tenor, Marko Žagar – bas

Ansambel se osredotoča na doseganje kakovostne vokalne produkcije, ki omogoča izvajanje tematsko razvrščenih programov. Raznolikega in kakovostno izjemnega pripravljajo tudi za abonmajski koncert v Tolminu.

Vokalni ansambel Elinor deluje pod okriljem Bazilike Matere Usmiljenja v Mariboru. Pevci in pevke poustvarjamo renesančno, baročno, klasično, romantično in sodobno zborovsko literaturo. Njihov spored je primeren za kvalitetno obogatitev sakralnih, protokolarnih, koncertnih in drugih dogodkov. Sestav poustvarja pod umetniškim vodstvom Roberta Feguša in stremi k doseganju pevskega izvajanja, ki omogoča snemanje tematsko razvrščenih programov, koncertiranje v odličnih dvoranah ter sodelovanje na državnih in mednarodnih glasbenih festivalih.

ELINOR - uradna 2022

EROTIKON z Ito Rino

nemi film z živo glasbeno spremljavo         

Avtor glasbe: Andrej Goričar (slovenska premiera nove glasbene partiture)

Izvajalci: Andrej Goričar, klavir, Jakob Bobek, klarinet/bas klarinet, Jan Gričar, alt saksofon/tenor saksofon, Matej Haas, violina, Ana Julija Mlejnik, violina, Valentina Mosca, viola in Milan Hudnik, violončelo

Režija: Gustav Machaty; 1929

Erotikon je velika klasika nemega filma, po mnenju angleškega zgodovinarja Kevina Brownlowa celo »eden najlepših evropskih nemih filmov«, predvsem pa je to film Ite Rine, Slovenke iz Divače, ki ji je vloga dekleta v primežu dveh moških prinesla svetovno slavo. Svetovna premiera moje nove glasbene partiture za film Erotikon se je zgodila 6. oktobra 2021 na 40. izdaji Dni nemega filma (Le Giornate Del Cinema Muto) v Pordenonu.

Andrej Goričar je slovenski pianist, skladatelj, profesor in aranžer. Njegov umetniški opus sega od klasičnih glasbenih del vse do glasbe za film in gledališče. Med drugimi je napisal orkestrsko glasbo za nema filma Zora (F. W. Murnau, ZDA, 1924) in V kraljestvu Zlatoroga (J. Ravnik, 1931), katere krstna izvedba simfonikov RTV Slovenija je bila izvajana ob Stoletnici slovenskega filma leta 2005).

Kot hišni pianist Slovenske kinoteke je od leta 1996 s svojimi skladbami ali improvizacijo na klavirju pospremil zelo bogat repertoar neme filmske klasike doma, v Evropi in ZDA. Od leta 2002 piše tudi glasbo za gledališče (predstave Vihar, Nosorogi, Plemeniti meščan, Hamlet, Stekli psi, Platonov idr.).

erotikon-1200x675

DE-SET

plesno-glasbena uprizoritev

Koprodukcija: MN Dance Company in Cankarjev dom Ljubljana v sodelovanju s SNG Nova Gorica

avtorja koncepta, koreografa in plesalca Michal Rynia, Nastja Bremec Rynia, dramaturginja Ana Kržišnik Blažica, scenograf Aleksander Blažica, kostumografi Michal Rynia, Nastja Bremec Rynia, Ana Špacapan, oblikovalec svetlobe Samo Oblokar, oblikovalec zvoka Matej Čelik

avtorja in izvajalca glasbe Silence

Predstava DE-SET je nastala ob desetletnici skupne ustvarjalne poti plesalcev Nastje Bremec Rynia in Michala Rynia. Preplet plesa, žive glasbe in atraktivnih vizualnih podob vključuje nekatere motive iz njunih dosedanjih predstav, ki poleg živega zanimanja za človekovo intimno in družbeno bistvo tematizirajo arhetipska vprašanja odnosa med njo in njim, ter energijo, ki ta odnos napaja. Ta energija je ljubezen, je umetnost, je elektrika med njima.

S sebi lastnim plesnim stilom, ki ga odlikuje izjemna doslednost, popolnost gibov ter močan izraz, sta svoje spomine in pretekle zgodbe povezala v novo konceptualno formo, soustvarjeno z glasbenikoma dua Silence, vokalistom Borisom Benkom in pianistom Primožem Hladnikom.        

MN 2

MLADA GLASBA – MARONIKA

koncert perspektivnih mladih glasbenikov

Abonmajski cikel Mlada glasba predstavlja glasbena imena, ki izhajajo iz naših krajev. V srcu so Tolminski zapisani zelo mladi in že zrelejši glasbeniki, ki so svoje prve korake po večini naredili na Glasbeni šoli Tolmin. Glasbena šola, ki je v letu 2021 praznoval 70-letnico, je izvir glasbenih upov, ki jih s ponosom povabimo na domač oder Kinogledališča. Navdihujoč bo tudi skupni koncert dveh zanimivih, perspektivnih mladih glasbenic, ki ju uvrščamo v glasbeni abonma te sezone.

Lara Fortunat je začela harmoniko igrati pri osmih letih v razredu A. Ipavca na Glasbeni šoli Tolmin. Od leta 2014 sodeluje tudi v harmonikarskem orkestru GŠ Tolmin, poleg tega je zadnje dve leti še članica jazz komorne zasedbe GŠ Tolmin. Trenutno obiskuje 3. letnik Gimnazije Tolmin. Udeležila se je že več regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer je prejela več priznanj ter nagrad. Med drugim se je kar petkrat udeležila mednarodnega tekmovanja mladih glasbenikov Euritmia v Povolettu. Tam je bila najuspešnejša leta 2019, ko ji je žirija podelila 100 točk in je tako zasedla absolutno prvo mesto v svoji kategoriji.

IMG_5557-2

Mia Kristan se je s tolkali srečala na glasbeni šoli v Tolminu. Po končani nižji stopnji je glasbeno pot nadaljevala s šolanjem na umetniškem programu Gimnazije Koper – glasbena smer pod mentorstvom Mitje Tavčarja. Posamezne skladbe s samostojnih koncertov iz srednješolskega obdobja je izdala na svoji prvi zgoščenki. Udeležila se je številnih regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj.  Na zadnje je leta 2020 na državnem tekmovanju Temsig prejela prvo nagrado in zlato plaketo.  Leta 2021 je nastopila v ciklu Mladih virtuozov v sklopu Festivala Ljubljana. Po končanem prvem letniku na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorici Petri Vidmar se je odločila, da študij nadaljuje na Konservatoriju za glasbo »Giuseppe Tartini« v Trstu, kjer je trenutno študentka drugega letnika v razredu Fabiána Péreza Tedesca.

IMG_8345-2